Jdi na obsah Jdi na menu

Něco o nás.

Heavy metalová skupina byla založena roku 1995 ve Vísce. Jejími zakladateli byli Roman Březina kytara, zpěv, Přemysl Čapek basová kytara a Jiří David bicí.V úplném počátku se kapela ještě jmenovala Rebel, po příchodu čtvrtého člena Radka Semráda sólová kytara, došlo k přejmenování na Tartaros. Na Thovt se kapela přejmenovala v Řijnu 2015.

Hned od založení kapela hrála několik písní z vlastní tvorby, ale převládali písně převzaté např. od kapely Alkehol. Postupně začala převažovat vlastní tvorba na níž se nejvíce podílel Radek Semerád a Roman Březina.

Asi po necelém roce cca 1996 odešel ze skupiny Radek Semerád a kapela hrála opět ve třech.

První vystoupení Tartaros absolvoval na silvestra 1995 ve Vísecké sokolovně. Později následovalo několik dalších vystoupení tamtéž. Skupina si zahrála i v Nové Vsi a v Malči.

V roce 1998 nastoupil na základní vojenskou službu nejprve Přemysl Čapek a poté i Roman Březina. Toho roku se datuje i konec aktivního působení kapely.

V roce 2014 Roman Březina a Přemysl Čapek oživují Tartaros, ale místo Jiřího Davida nastupuje nový bubeník František Paclík.

27.3.2015 Tartaros zahrál poprvé od znovuobnovení činnosti ve Vísecké sokolovně.

Těsně před začátkem roku 2017 za bicí, místo Franty Paclíka, usedá a stává se novým členem kapely Thovt bubeník Petr Somsi. Na začátku roku 2017 naše řady rozšířil také Lukáš Málek, který se stal dalším kytaristou. Na bubenickém postu už v kapele hraje Martin Semrád ml. a od roku 2018 na sólovou kytaru jeho otec Martin Semrád.

30.7.2022 s kapelou poprvé vystupují zkušení harcovníci basák Marcel Votava a bubeník Libor Hančar, kapela je tedy v novém složení. 

Thovt hraje vlastně už jen vlastní tvorbu s českými texty, i když pokud je třeba tak "Brikety" vystřihne také:-) Jde o klasický heavy metal, občas i lehce tvrdší, avšak s důrazem na melodii.

Tvorba Thovtu je ovlivněna metalovými klasiky jako Citron, Kreyson, Tublatanka, Arakain, Skylla Iron Maiden, Manowar atd.

Pokud jste vyznavači osmdesátkového a devadesátkového metalu, pak si při vystoupení Thovtu určutě přijdete na své a to jak při rychlých tak i při pomalých skladbách.